امام خمینی (ره) تنها كسی است كه توانست نظریهای عملی برای دفاع از قدس مطرح كند.
قدس نمادی دینی با ریشهای تاریخی در همه ادیان آسمانی است. قدس یكی از نمادهای مشترك ادیان آسمانی است كه میتواند خطوط مشترك زندگی و همزیستی صلحآمیز را برای انسان امروز ترسیم كند.
تاریخ قدس، گذر همه ادیان آسمانی در این مكان را برای ما روایت میكند و هر كدام برای خود داستانی در كتابهای آسمانی دارد و بنا بر آنچه درباره قدس در قرآن كریم آمده است، این مكان باید مكانی برای همه ادیان آسمانی در زمانهای مختلف باشد تا در آن تلاقی افكار و فرهنگها و آشنایی و نشر ارزشهای صلح و محبت انسانی صورت بگیرد.
با این همه اکنون بازهم در ماه مبارک رمضان، اهالی سرزمین قدس در خون غوطه ورند؛ و درمقابل کشتار فجیع مردم بیدفاع فلسطین توسط صهیونیستها، بان کی مون به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد همچنان ترجیح میدهد با لبخندی وقیحانه و بدون تحرکی موثر و واقعی در راستای پایان دادن به درگیریها نظاره گر اجساد کودکان و زنان بیگناه مردم غزه باشد. سازمان ملل متحد بار دیگر در دفاع از آزمون (حمایت از حقوق بشر) مردود شد تا بر همگان ثابت شود این سازمان ظاهرا بین المللی حتی لیاقت مدیریت حداقلی مناسبات کشورهای جهان را نیز ندارد. سازمان ملل که چندی پیش در پی قطعی موقتی آب در شهر دیترویت امریکا بیانیه صادر کرده و این اقدام را نقض حقوق انسانها خوانده بود، هم اکنون به صورتی علنی در برابر کشتار بیش از 600 زن و کودک فلسطینی و آوارگی دهها هزار نفر در غزه سکوت اختیار میکند! البته از فردی مانند بان کی مون که با حمایت و تایید مستقیم ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی عضو دائم شورای امنیت بر مسند دبیر کلی سازمان ملل نشسته است بیش از این نیز انتظار نمی رود. حتی بان کی مون در خصوص استفاده رژیم صهیونیستی از بمبهای فسفری در چهاردهمین روز از کشتار مردم فلسطین سکوت کرده است. در چنین شرایطی میتوان دبیر کل سازمان ملل متحد و همراهانش را نیز بله عنوان سربازان رژیم صهیونیستی در میدان نبرد با زنان و کودکان بیدفاع غزه دانست. در چنین شرایطی است که ملتهای اسلامی باید قدردان زحمات حضرت امام خمینی باشند.
اکنون با سکوت خفت بار سازمان ملل و مجامع جهانی، این ملتها و علمای اسلامی است که نباید در مقابل ظلم رژیم اشغالگر قدس سکوت کنند. هر چند برخی علماء و اندیشمندان و فقهای دیگر امت مسلمان از زمان اشغال فلسطین تاكنون تنها نظریات و اصولی كلی را برای نجات قدس مطرح كردهاند، اما تلاش اندیشمندان، علماء و فقهای اسلام همه تاكنون برای نجات قدس در حد شعارهای احساسی باقی مانده است و نمیتوان در آن اصالت فكری یافت كه آن را با واقعیت امروز قدس مرتبط كند. ولی نباید از تلاش برخی برای نجات قدس غافل شویم كه این تلاش موفقیت بزرگی برای زنده نگاه داشتن آرمان فلسطین در وجدان و ذهن مردم به دست آورد و آن تلاش امام خمینی(ره) است. اما امام خمینی(ره) تنها كسی بود كه قدس را با دو بعد واقعی مكانی و زمانی آن پیوند داد. امام خمینی رحمة ا... علیه جمعه آخر ماه مبارك رمضان را پیوندی میان ارزش مكانی و زمانی قدس قرار داد. امام خمینی(ره) شعارهای احساسی پیشین درباره قدس را به اندیشهای تبدیل كرد كه در آن مكان و زمان قدس به هم مرتبط و وجود قدس و اندیشه نجات قدس را در دل امت مسلمان زنده كرد. اندیشهای كه قادر است بیداری امت مسلمان را به آن بازگرداند.
آرمان قدس نباید به صورت شعار باقی بماند، بلکه طبق نظر حضرت امام خمینی مسئله قدس باید مسئلهای زنده باشد كه در وجدان و ذهن ما نیز حقیقتی زنده بماند تا بتوانیم همه با هم آن را از دست كسانی كه آن را غصب كردهاند، آزاد كنیم.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2327